Italiaanse tomatensoep in zuurdesembol, online zuurdesembrood bestellen

Italiaanse tomatensoep in een parmezaan-zuurdesembol

voor dit voorgerecht gebruikt je zuurdesembollen om de soep in te doen.

Soep in brood? Foutje van besteldesembrood.nl misschien? Nee hoor, de desembroodjes van besteldesembrood.nl gebruik je heel origineel als kommetje voor je homemade soep. Probeer dit recept eens als voorgerecht. Met de broden van besteldesembrood.nl heb je eigenlijk altijd vers brood in huis, het enige wat je nodig hebt is een oven en acht minuutjes van je tijd.

Zo ben je dus lekker flexibel en tover je in mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. Lekker makkelijk voor in het weekend maar ook spectaculair als voorgerecht tijdens een (onverwacht) dinertje. Duik in je voorraadkast en je vind vast en zeker een groot deel van de ingrediënten van dit gerechtje.

 

Italiaanse tomatensoep in een Parmezaan-desembol

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Pakje van 4 XS desembolletjes van besteldesembrood.nl (wit of bruin)
500 gr tomaten (of tomatenblokjes uit een blikje)
1 blikje tomaten puree
1 ui
1 teentje knoflook
1 mespuntje chilipoeder
Scheutje rode wijn
250 ml groentebouillon
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
Verse basilicum naar smaak of 1 el gedroogde basilicum
Zout
Olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas

 

Nu maak je eerst de soep:

Bak de broodjes van besteldesembrood.nl lekker bruin in 8 minuutjes op 200 °C in een voorverwarmde oven.

Snipper de ui en de knoflook.

Fruit de ui samen met de knoflook en chilipoeder in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee. Blus het geheel af met een scheutje rode wijn. Voeg nu de (blikjes) tomaten en de bouillon toe.

Voeg de gedroogde kruiden toe en laat het geheel een kwartiertje op laag vuur koken. Breng de soep op smaak met zout. Laat de soep zachtjes prutellen.

 

Nu gaan we weer verder met de broodjes.

Snijdt de bovenkanten van de broodjes af en houdt deze apart. Hol de broodjes uit en houdt ook de binnenkant apart. De broodkommetjes zijn nu klaar voor de soep maar eerst gaan we nog even aan de slag met de Parmezaanse kaas.

Doe de Parmezaanse kaas in een schaaltje. Bestrijk de kapjes met olijfolie en dip ze in de kaas. Bak de kapjes 2 minuutjes op een rekje in de oven.

Voeg de binnenkant van de broodjes toe aan de soep en pureer de hem fijn met een staafmixer. Voeg naar smaak verse basilicum toe. Schep de soep voorzichtig in de broodkommetjes en zet de bovenkanten er weer op.

Serveer de soep direct!

Eet smakelijk…
Deel je het resultaat met @besteldesembrood.nl?

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille