Zuurdesembrood lunch

FRESH&FAST RECEPT: lunch van zuurdesembrood en appel

lunchen.

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik al een haat-liefde verhouding met lunchen. Want oh wat had ik een hekel aan die slappe boterhammen met kaas, chocopasta of jam die uit m’n broodtrommel tevoorschijn kwamen. Maar wat kan ik ook genieten van een warm broodje met vers beleg. Het liefst zou ik elke dag een uitgebreide lunch klaarmaken, net zoals ik mijn avondeten klaarmaak. Maar ja, helaas is dat niet zo heel praktisch. Daarom heb ik door de jaren heen heel wat gezonde, verse maar vooral SUPER snelle lunchrecepten uitgevonden. En deze wil ik graag met jullie delen.

fresh.

Hier kun je van op aan in al mijn recepten, ik vind het namelijk heel belangrijk om verse ingrediënten zonder toevoegingen als basis van mijn maaltijden te gebruiken. Maar dan wel basisproducten die je eigenlijk altijd wel op de fruitschaal of in de koelkast hebt liggen.

fast.

Waarschijnlijk heb jij net als mij geen tijd om een half uur bezig te zijn om je lunch voor te bereiden, de receptjes zijn allemaal in vijf tot tien minuutjes klaar.

easy.

Verwacht geen ingewikkelde ingrediënten of technieken voor deze recepten. Met een goed gevulde voorraadkast komt je vaak al een heel eind. Heb jij moeite om de juiste boodschappen in huis te halen voor een verse, snelle en easy lunch houd dan mijn blog in de gaten wat ik deel binnenkort een blog over mijn voorraadkast en tips.

Hier dus het eerste recept

Snelle lunch van zuurdesembrood, appel en pindakaas.

wat heb je nodig

2 sneetjes zuurdesembrood MEERZADEN van besteldesembrood.nl

1 appel naar keuze, ik koos voor Elstar maar kies gerust een andere

2 eetlepels pindakaas met stukjes noot

1 theelepel Maple Syrup

1 takje tijm

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het zuurdesembrood in 8 minuutjes op 200 graden knapperig.

(dit kun je ook al eerder doen)

Snijdt twee dikke plakken zuurdesembrood af.

Besmeer één plak met de pindakaas.

Snijdt de appel in dunne partjes en verdeel ze over de pindakaas. (de appel die niet meer op het brood past eet je lekker los op)

Druppel wat Maple Syrup over de appels.

Verdeel deel de blaadjes tijm over de appels.

eet smakelijk!

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille