zuurdesem stokbrood met vijg, zuurdesembrood online bestellen

Vier de nazomer! Zuurdesem stokbrood met vijg

Deze week is officieel de laatste week van de zomer…

En wat ga ik ‘m missen! Voor mij mag het zonnetje nog wel iets langer blijven schijnen. Wanneer ik nu ’s morgens naar de bakkerij ga is het nog donker, maar binnen brand er al lang licht. De bakkers hebben er dan al een halve werkdag opzitten. Rond de middag zit voor hen het werk er alweer op en blijf ik nog op het kantoor.

Laatste zonnestralen

Toch probeer ik ieder zonnestraaltje mee te pakken! Als ik vrij ben en het zonnetje nog héél even schijnt ben ik heerlijk buiten te vinden. Van wandelen op het strand tot lunchen in de tuin. Dat laatste deed ik vorige week nog! Lekker in combinatie met seizoensfruit, een belegd stokbrood met vijg.

Graag deel ik met jullie het recept!
Wat heb je nodig voor dit stokbrood met vijg?
Hoe maak je het?

Misschien verklapt de foto het al een beetje, maar het maken van dit belegde stokbrood met vijg is heel gemakkelijk!

Bak als eerst het stokbrood af en laat het afkoelen. Maak ondertussen alle ingrediënten klaar, zodat je ze daarna alleen nog maar op je broodje hoeft te leggen. Snijd de vijgen in mooie royale, maar niet té dikke plakken. Snijd ook de brie in plakjes. Was de veldsla.

Snijd vervolgens het walnoten stokbrood in de lengte open zodat er twee lange plakken stokbrood ontstaan.

Nu kun je gaan beleggen!

Begin met wat vijg, leg daarop een stukje brie en wissel deze af, totdat het hele stokbrood belegd is. Vul het brood op met wat veldsla en druppel er vervolgens wat honing overheen.

Beleg de onderkant van het stokbrood en leg daar de bovenkant op. Snijd hem in stukken en je hebt een heerlijke lunch. Óf beleg beide kanten die je ook in stukjes snijd zodat je een heerlijk hapje hebt voor wat gasten.

Super simpel en ook nog eens heel erg lekker!

Stokbrood met vijgen, online zuurdesembrood bestellen

 

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille