Waarom zuurdesembrood, zuurdesembrood online bestellen

Waarom zuurdesembrood?

Zuurdesembrood is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar waarom zuurdesembrood kiezen in plaats van brood dat gerezen is met gist?

Om erachter te komen waarom zuurdesembrood te kiezen boven gist gerezen brood, vertel ik jullie graag eerst wat zuurdesem nu eigenlijk is…

Wat is zuurdesem?

Bij het bakken van brood zijn er een paar ingrediënten essentieel. De basis van een brood bestaat namelijk uit meel, water, zout en een rijsmiddel. Het grote verschil tussen ‘normaal’ brood en zuurdesembrood is het rijsmiddel. Bij het meeste brood wordt er gist toegevoegd maar bij zuurdesembrood ligt dat anders…

Om dit brood te laten rijzen wordt er een zogenoemd moederdeeg toegevoegd. Dit is een mengsel van water en bloem of meel wat onze bakkers een tijdje laten rijzen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk gistproces.

De bakkers geven het brood hun eigen unieke karakter door te spelen met de rijstijd, temperatuur en de verhouding van het meel en het water.

Soorten zuurdesembrood

Zuurdesembrood komt in verschillende soorten en maten voor. Van wit en bruin tot volkoren en van tarwe tot spelt. In onze bakkerij worden er ook nog andere toevoegingen gedaan. Van zoete stukjes papaya tot hartige gegrilde groenten. Alles is mogelijk.

Maar waarom zuurdesembrood?

Een belangrijke reden waarom je zuurdesembrood boven gist gerezen brood zou kunnen verkiezen is omdat het een natuurlijk proces is. Bij gist gerezen brood wordt er eigenlijk een soort turbo-rijsmiddel ingezet wat niet op natuurlijke basis is. Daarnaast is het rijsproces op basis van desem fijn voor je lijf. Voedingsstoffen kunnen hierdoor gemakkelijker worden opgenomen.

Het is natuurlijk vooral belangrijk om een brood te kiezen dat jij zelf lekker vindt. Dus houd je van een brood met een krokante korst, stevige bite en volle smaak? Probeer dan eens een overheerlijk zuurdesembroodje uit onze webshop!

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille