Recept zuurdesembrood

Romig voorjaarssoepje in zuurdesembol

Van de week was het een super zonnige week, de krokusjes en sneeuwklokjes komen al uit… Dus ik zeg, tijd voor een lekker voorjaarsrecept met zuurdesembrood. 

je kunt dit recept gebruiken als diner, voorgerecht of lunch.

Net wat je voorkeur heeft, en natuurlijk hoeveel trek je hebt. Zelf ben ik deze week weer even wat meer op mijn eten aan het letten dus vind ik dit een perfect diner. Doordat de soep boordevol groenten zit en de combinatie met de koolhydraten van het brood is het precies genoeg voor een avondmaaltijd.

Het bolletje wordt straks de soepkom…

Dit is niet alleen super lekker maar ziet er ook spectaculair uit. Daarom is dit recept ook één van mijn favorieten tijdens een etentje. Ik maak namelijk het liefst gerechten die er mooi uit zien maar eigenlijk heel makkelijk zijn. Heerlijk vind ik het om mooie gerechtjes op tafel te zetten. Maar ja, de tijd ontbreekt vaak om uren in de keuken te staan dus probeer met simpele technieken en bekende ingrediënten een mooi gerecht op tafel te zetten.

Dit heb je allemaal nodig voor 4 personen:

4 zuurdesembollen meerzaden

6 lente-uitjes

1 teentje knoflook

1 el roomboter

4 el olijfolie

1 aardappel in kleine blokjes

750 ml groentebouillon

100 ml kookroom

Zout en peper

Staafmixer

Begin met

de soepkommetjes van brood. Verwarm de oven op 200C. Snijdt de bovenkant van de bolletjes af, zodat 2/3 van het broodje gebruikt kan worden als kommetje. Hol het broodje voorzichtig uit, bewaar het brood wat je uit het bolletje haalt.

Druppel de helft van de olijfolie in de broodkommen en wrijf de binnenkant in met de knoflookteen.

Bak de broodkommetjes in 6 minuten knapperig. Laat de oven nog even aanstaan, die heb je straks weer nodig.

Ga nu verder met de soep

Snijdt de lente-ui in dunne ringen en laat de boter smelten. Doe de lente-ui bij de boter en laat zachtjes smoren (let op dat ze niet gaan aanbakken). Voeg nu de bouillon toe, samen met wat peper. Doe nu de aardappel erbij en laat het geheel 20 minuutjes koken.

laat de soep niet te lang koken, om een mooie groene soep te krijgen.

Nu maken we lekkere toppings voor de soep. Bekleed het oven rek met bakpapier en leg daar de kapjes van de bollen op en het brood wat je uit de bollen hebt gehaald. Pers de knoflookteen die je eerder gebruikte en meng met de rest van de olijfolie. Besprenkel de knoflook olie over het brood, samen met (zee)zout. Bak dit in de warme oven nog 6 minuten tot het knapperig is.

Pureer ondertussen de soep met de staafmixer

Verdeel de soep over de broodkommen, doe in elke kom een vleugje kookroom. Maak de kommen af met de croutons en de kapjes.

eet smakelijk!

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille