Cranberry zuurdesembrood, zuurdesembrood online bestellen

Voor de echte die-hards, een heerlijke toetje met BROOD

Broodpudding met aardbeien en cranberry brood

De naam klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar de smaak daarentegen is fantastisch. Het heeft wat weg van wentelteefjes maar dan nog romiger en zachter. Het is ook een ideale manier om je overgebleven brood te gebruiken. Wij maakten deze variant met aardbeien en ons cranberry brood, echt een heerlijke combinatie. Het is dan ook ook echt iets anders dan de gebruikelijke broodpuddingen omdat we een bruin broodje gebruiken. Hierdoor is een uniek en heerlijk toetje geworden. Probeer dit recept voor een toetje met zuurdesembrood dus echt eens uit!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 ml melk

2 tl ongezouten boter

1 tl vanille extract

40 gr poedersuiker + nog wat extra voor de bovenkant

500 gram aardbeien (gehalveerd)

Snufje zout

2 grote eieren

1 zuurdesembrood cranberry

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ruime ovenschaal in.

Houd 4 aardbeien apart en snijd deze in partjes. Doe de rest van de aardbeien in een blender samen met de melk, gesmolten boter, vanille extract, poedersuiker, het zout en de eieren. Mix het geheel 1 minuut in de blender totdat de aardbeien helemaal door het vocht heen gemalen zijn. Snijdt het cranberry zuurdesembrood in vierkante blokjes van ongeveer 3×3 cm en leg ze in de ovenschaal. Meng de aardbeien die je eerder apart gehouden hebt door het brood. Schenk het aardbeien-melk mengsel over het brood. Zorg dat elk blokje brood de melk geabsorbeerd heeft.

Bak de pudding in de oven voor 25 tot 30 minuten, totdat de broodblokjes bruin worden. Maak de pudding af door er met een zeef wat poedersuiker overheen te strooien.

Serveer de pudding warm, eetsmakelijk en geniet ervan!

Krijg je de pudding niet in één keer op? Bewaar het dan voor de volgende ochtend, heb je ook gelijk een lekker ontbijtje.

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille