Recept kruidenboter

Met homemade kruidenboter

Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke combinatie tussen stokbrood en kruidenboter. Eigenlijk ALTIJD goed.. dus daarom is zijn we voor jou opzoek gegaan naar dé lekkerste combinaties in jou homemade kruidenboter. Probeer ons recept voor homemade kruidenboter een uit! Het voordeel van homemade kruidenboter is dat je ze precies zo kunt maken als je zelf het lekkerst vindt. Voel je daarom ook vrij om onze recepten iets aan te passen, zodat jij kunt genieten van jou favoriete smaken.

We vinden het ook heel leuk als je een variatie met ons deelt via social media.

 

Italiaanse kruidenboter

Dit heb je nodig:

100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

2 tenen knoflook

½ el verse rozemarijn

½ el verse tijm

½ el verse bieslook

Zout en peper

Huishoudfolie

Zo maak je het:

Snijdt nu de kruiden en de knoflook fijn. En mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Maar met een vork kun je het ook prima mengen. Voeg nu zout en peper naar smaak toe.

Leg dan een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol daarna de boter in de folie tot een cilinder. Draai ne de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.

Deze kruidenboter is heerlijk op ons WALNOOT desemstokbrood.

 

Zongedroogde tomaten kruidenboter

Dit heb je nodig:

75 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

1 tenen knoflook

2 el verse zongedroogde tomaatjes in olie

1 el verse basilicum

Zwarte peper

Zeezout

Huishoudfolie

Zo maak je het:

Snijdt de kruiden, de tomaatjes en de knoflook fijn. En mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Maar met een vork kun je het ook prima mengen. Voeg de zwarte peper en het zout naar smaak toe.

Leg nu een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol de boter in de folie tot een cilinder. Draai de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.

Combineer deze kruidenboter met ons pikante stokbrood en u heeft een ware traktatie.

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille