recept zuurdesembrood

Een spektakelstuk als afsluiting van een lekker etentje

Heb je genoeg van altijd die zoetigheid aan het einde van een diner? Probeer dan dit super makkelijke recept eens! De kaasfondue in ons VIJGEN zuurdesembrood is namelijk super lekker én origineel! Naast wat basics heb je maar vijf ingrediënten nodig om dit recept te kunnen maken. Zelf ben ik eigenlijk nogal een zoetekauw dus mij zou je niet blij maken wanneer het toetje wordt vervangen door een kaasplank. Daarom serveer ik zelf altijd nog een kaas/borrelplankje als het diner weer een beetje gezakt is. Of gewoon wanneer vrienden een drankje komen doen. Ik vind het altijd super leuk om met hele simpele recepten en ideeën iets spectaculairs op tafel te zetten. Tenminste, anderen vinden het vaak spectaculair, voor mij iets minder omdat ik weet hoe makkelijk het te maken is, haha.

Heerlijk als afsluiter

Sluit eens een dinertje af met een lekkere kaasplank, en als spektakelstuk deze kaasfondue van desembrood. De op de kaasplank een beproefde combinatie van vijgen, noten en kaas was de inspiratiebron voor dit heerlijke recept. Eigenlijk is het gewoon een makkelijk alternatief voor een kaasfondue.

Doordat de camembert verhit is, smelt hij volledig en krijgt hij een fluweelzachte volle smaak. Heerlijk in combinatie met het iets zoete VIJGEN desembrood van besteldesembrood.nl.

 

Dit heb je nodig:

1 VIJGEN desembrood van besteldesembrood.nl
1 Camembert
1 tl gedroogde tijm
1 scheutje olijfolie
Honing
Zout
Handje walnoten

 

Zo maak je de kaasfondue:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij een cirkel brood uit het desembrood ter grootte van de camembert en houdt deze apart. Probeer de cirkel in takt te houden, die kan je straks gebruiken om te dippen.

Doe de camembert in het brood. Druppel wat olijfolie op de camembert, bestrooi de kaas met tijm en zout.

Bak het brood en de kaas in 8 minuutjes gaar.

Verdeel de walnoten over de kaas.
Dippen maar!

 

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille