Zuurdesembrood online bestellen, quiche in brood

Cosy nights – quiche in brood

De dagen worden weer wat korter.

En de avonden wat langer. Bij het vroeger donker worden hoort voor mij ook echt het maken van winterse gerechten. Nu is quiche niet perse iets voor de winter, want in de zomer eet je hem net zo goed, maar dan vaak toch de koude versie. Dit recept doet mij toch wel echt denken aan heerlijke avonden voor de open haard. En omdat je bij besteldesembrood.nl natuurlijk online zuurdesembrood kunt bestellen, heeft dit gerecht een leuke twist! Dus ben je voor dit weekend nog op zoek naar inspiratie, maak eens deze quiche in brood!

Quiche in brood

Het klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar bij recepten bedenken hoort natuurlijk ook proeven! Dit recept is zeker goedgekeurd! De rand blijft heerlijk knapperig en de smaken zijn toch ook goed in de onderkant van het brood getrokken. Een overheerlijke combi!

Wat heb je nodig?
  • Zuurdesembrood wit
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Gedroogde ham
  • Geroosterde paprika
  • Italiaanse kruiden
  • 125 ml room
  • 3 eieren
  • peper en zout
Hoe maak je het?

Bak het zuurdesembrood niet af, en wanneer het uit de vriezer komt, laat het (deels) ontdooien. Snijd de bovenkant van het brood en snijd de binnenkant van het brood in. Nu kan het brood gemakkelijker uitgehold worden. Haal het hele brood leeg zodat alleen de korst overblijft maar maak het op kwetsbare stukken niet te dun.

Maak de overige ingrediënten klaar voor het vullen van het brood. De courgette en de aubergine kunnen gemakkelijk met een kaasschaaf in mooie lange plakken geschaafd worden. Haal de pitjes uit de geroosterde paprika’s en snijd ze in plakken van dezelfde vorm.

Nu kan het brood gevuld worden. Begin van buiten en werk zo naar binnen. Het werkt het gemakkelijkst om met de courgette te beginnen omdat deze stevig is en daarna een ronde te maken van de zachte paprika. Vervolgens werkt het gemakkelijk om weer een stevigere aubergine cirkel te maken. Wissel deze hierna af voor een ronde van ham. Vul zo het hele brood totdat het helemaal strak gevuld is. De cirkels worden steeds kleiner.

Wanneer de quiche gevuld is, maak je een ei mengsel. Meng hiervoor de eieren, room, Italiaanse kruiden en het peper en zout. Giet dit mengsel over de quiche. Bak de quiche in brood op 180 graden voor 35 minuten.

Quiche in brood, zuurdesembrood online bestellen
Laagje voor laagje is de quiche opgebouwd
Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille