Fruit van het seizoen – pruimen kwarktaart in brood

Let’s try something new!

Voordat ik dit recept voor pruimen kwarktaart in brood bedacht was het ook één grote vraag wat het resultaat zou worden. Het was zó lekker dat hij ook meteen goedgekeurd was voor de blog! Want kwarktaart in brood, ik ben het nog nooit ergens tegen gekomen. Maar als je een webshop hebt waar je online zuurdesem kan bestellen moet je af en toe eens iets anders proberen. De knapperige broodkorst smaakt heerlijk in combinatie met de zoete kwark en de frisse pruimen. Het is ook nog eens super simpel om te maken, dus als je nog een broodje over hebt en eens iets bijzonders neer wilt zetten, is dit een super recept!

Seizoensfruit

Ik vind het belangrijk om te eten wat het het seizoen ons brengt. Nu de nazomer echt is begonnen geniet ik dus ook graag van heerlijke bramen, pruimen en vijgen! Daarnaast is het een gemakkelijke manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Vijgen, bramen, recept pruimen kwarktaart in brood
Seizoensfruit!
Wat heb je nodig voor een pruimen kwarktaart in brood?

Bak het brood nog niet af en verwarm de oven voor op 175 graden.
Begin met het uithollen van het broodje. Snijd daarvoor eerst het kapje van het brood en snijd daarna ook de binnenkant los zodat de binnenkant van het brood gemakkelijker uit gaat. Hol het brood zo ver mogelijk uit zodat alleen de korst overblijft.

Roer vervolgens de bloem en het ei door de kwark. Giet het mengsel in het broodje. Halveer en ontpit de pruimen. Druk ze lichtjes in het kwarkmengsel met de ingesneden kant naar boven en druppel in de kuiltjes een beetje honing.

Bak het broodtaartje 40 minuten in de oven, laat ‘m afkoelen en strooi er wat poedersuiker over.

Geniet van deze bijzondere verrassing!

Pruimen kwarktaart in brood, online zuurdesembrood bestellen
Pruimen kwarktaart in brood
Tip!

Gooi het uitgeholde deel van het brood niet weg! Snijd het in stukjes en bak het mee met het taartje. Zo heb je ook gelijk heerlijke croutons door een salade.

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille