My bakerylife #5

Een webshop in food, moet je dat wel willen?

Over de potentie van een food webshop heb ik wel eens een discussie met de mensen in mijn omgeving. De cijfers van online supermarkten laten te wensen over. Maar in mijn ogen is dat niet meer dan logies, het hele verdienmodel van supermarkten is gebaseerd op de ‘zelfstandige’ klant. Het is niet voor niets dat de kruidenier langzaam uit het straatbeeld is verdwenen.

Een supermarkt kan zijn producten voor een dusdanig lage prijs aanbieden omdat er nu eenmaal minder personeel per klant nodig is.

Waar een kruidenier voor zijn of haar klanten alles moest opzoeken, afwegen en in een zakje steken hebben de supermarkten een lading scholieren in dienst die de producten massaal in schappen zet. De klant kan de spullen zelf pakken. Bij de overgang naar het online winkelen KLIKKEN de klanten aan wat ze willen hebben. De fysieke boodschappen moeten nog steeds ingepakt worden. En dat doet de klant nu niet meer zelf…. dit kost extra tijd. En ja, tijd = geld.

Nu is dit natuurlijk maar één kant van de zaak. Maar wel één die vaak onderschat wordt.

Voordat ik deze webshop startte heb ik goed nagedacht over de prijs van mijn broden. Ik kan daar heel eerlijk in zijn, de broden in de webshop zijn duurder dan wanneer je precies dezelfde broden in de winkel koopt. Maar die winkels staan in Zeeland, en voor veel mensen in Nederland is het toch te veel moeite om ze daar te komen kopen, haha.

de zuurdesembroden van besteldesembrood.nl zijn zó lekker en uniek dat ik ze door heel Nederland wil verkopen.

Op deze manier kan iedereen genieten van mijn heerlijke broden. Maar niet alleen dat, ook het concept van een GOED afbakbrood is een winner! Want wie heeft er nu tegenwoordig nog tijd om elke dag naar de bakker te gaan voor verst brood? Ik waarschijnlijk niet (als ik geen bakker geweest was dan 😉 ).

Doordat je de broden zelf nog moet afbakken heb je eigenlijk altijd vers brood in huis!

Ik wil dat we de grootste foodwebshop van Nederland worden. Help jij mee door de broden eens te proberen, want als je het eenmaal op hebt wil je niet meer anders ;).

https://www.besteldesembrood.nl/product/stel-zelf-samen/

Liefs,

Elsbeth

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille