Ondernemen

My bakerylife #4 – Mijn Uitdagingen

Het leuke aan ondernemer zijn is dat er elke dag weer een nieuwe uitdaging op je bordje ligt.

Uitdagingen, ze komen in allerlei vormen… De ene keer is dit een praktische uitdaging, je moet iets doen wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Maar de volgende keer is het een mentale uitdaging die je alleen met de juiste mind-set aankunt. Ik geloof dat dit voor iedereen ( of je nu ondernemer bent of niet ) anders ligt. Je moet namelijk vooral datgene doen waar je energie van krijgt!

En volgens mij is dat niet altijd datgene wat je ook het allerleukste vind

Ik merk aan mijzelf dat ik juist veel energie krijg van dingen die eigenlijk buiten mijn comfort-zone lagen maar ik toch gedaan heb. Een voorbeeldje hiervan is het bezoeken van ( nieuwe ) klanten. Dit vind ik echt MEGA leuk, want wat is er nu leuker dan mensen enthousiast maken voor goed en lekker brood. Maar als het dan bijna zover is heb ik altijd een momentje dat ik het liefst de afspraak zou willen cancelen.

ik vind het namelijk elke keer weer spannend…

Vragen als: Vinden ze mijn broden echt onderscheidend genoeg? Is de prijs niet te hoog? Kom ik wel over als iemand die weet waar ze het over heeft? Maar wat ik nog de grootste uitdaging vind, is small-talk. Kun je dat ergens leren  ?!

Echt waar, ik houd ontzettend veel van praten… En in veel gevallen zeg ik iets waar ik beter eerst even over had moeten nadenken. Maar praten over koetjes en kalfjes, ik kan het niet!

Soms moet ik echt lachen om mezelf want dan kom ik nieuw binnen bij een klant met m’n broden.

En dan moet ik mezelf gewoon inhouden om niet gelijk die broden op tafel te gooien, ze aan te snijden en over het brood te praten. Want hé, daar heb ik een heleboel over te zeggen en ben ik immers voor gekomen. Maar ik geloof dat het wel belangrijk is om even te praten over wat algemeenheden zoals het weer, het bedrijf van de betreffende klant of wat andere algemene zaken. En als we dan eenmaal onderweg zijn dan gaat het prima en ben ik mijn allersociaalste zelf 😉

En eigenlijk verkoop in mijn brood aan elke klant die ik bezoek, dus blijkbaar ben ik er best goed in.

Kwaliteiten en talenten liggen volgens mij dus niet altijd binnen je comfort-zone.

Neem even een kijkje bij mijn broden!

Groetjes,

Elsbeth

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille