broodblg

My bakerylife #3

Over mijn week met verantwoordelijkheid voor de hele bakkerij…

En ik ben nog steeds ‘op tijd’ om elke dinsdag een broodblog te posten. Wat stiekem best bijzonder is voor mij want over het algemeen ben ik niet zo heel erg gestructureerd in mijn werkzaamheden. Ik houd ontzettend van nieuwe dingen en start het liefst elke week een ander projectje.

Maar ja, vaak komen die ‘projectjes’ net wat minder van de grond dan wanneer ik er aandacht en tijd aan blijf besteden.

Hier heb je dan ook gelijk de grootste uitdaging voor mij te pakken met betrekking tot mijn webshop. Van te voren wist ik wel dat het kopen van brood online absoluut potentie had. Ik heb veel en lang nagedacht over de rol van de ambachtelijke bakker op de online markt. Ik heb er zelfs mijn Master thesis aan geweid… Waar ik een stuk wijzer ben geworden over hoe klanten kijken naar ambachtelijke bakkerijen en hoe belangrijk het is dat een bakker ook ‘online’ is.

En stiekem begint het steeds belangrijker te worden…

Op dit moment heeft de website van onze bakkerij geen prioriteit, is eigenlijk een beetje verjaard zelfs :/ Maar het vernieuwen van die website gaat iets worden voor een later moment.

Oké, genoeg over ambachtelijke bakkers en online want zo boeiend is dat nu ook weer niet.

Om nog even stil te staan bij mijn week, die was in twee woorden TOF én PITTIG! Mijn ouders waren namelijk anderhalve week met vakantie wat super lekker is voor ze natuurlijk. Maar dat hield in dat ik in de bakkerij er alleen voor stond. Wij hebben namelijk een heel platte organisatie structuur, waarbij mijn vader de baas is samen met mijn moeder en ik. En verder zijn er geen managers of iets dergelijks. Gelukkig hebben we allemaal heel ervaren bakkers in dienst die stuk voor stuk erg goed zijn in wat ze doen. Maar dat neemt niet weg dat er op sommige punten wat sturing nodig is en elke dag weer is het een uitdaging om alle producten op tijd op de juiste plaats te krijgen. Wat het een hele toffe uitdaging maakt en ook echt veel voldoening geeft!

Maar tegelijk is het ook wel echt pittig omdat niet iedereen altijd dezelfde belangen heeft.

Ik moet daarin dan een keuze maken en omdat ik nog niet genoeg ervaring heb om alle productieprocessen te doorgronden, is dat behoorlijk pittig. In mijn hoofd kan ik dan echt wel beetje blijven malen op welk punt ik actie had moeten nemen om een bepaalde fout te voorkomen. Maar uiteindelijk is alles best wel heel goed gegaan! Dus kan ik met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen week.

Mijn plan is om uiteindelijk de bakkerij van mijn ouders over te nemen, en ik ben zo dankbaar dat ik nog heel wat jaren heb om alle kneepjes van het vak van hen te leren. Want wat voor een opleiding je ook gedaan hebt, het leiden van een bedrijf leer je in de praktijk!

Wees niet bang om fouten te maken, want uiteindelijk brengen deze je alleen maar verder!

Liefs,

Elsbeth

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille