Zuurdesembrood online bestellen

My bakerylife #2

januari dipje?!

Gelukkig is het al weer februari, dus einde van mijn januari dipje! Hoe sneller we richting de zomer gaan hoe beter. Maar ja eigenlijk vooral richting langere dagen… Oh want wat een moeite had ik de afgelopen weken om mezelf te motiveren flink door te pakken.

December was voorbij en ik kon niet wachten tot het januari was.

En de eerste twee weken van januari ging ik vliegend van start. Alle projectjes waar ik in november en december niet aan toe gekomen was, pakte ik met beide handen aan. Heerlijk vond ik het om weer met een frisse blik te beginnen. Er waren zoveel dingen waar ik al weken zin in had.

Maar ja daar zat ik toen, achter mijn laptop… van Insta naar Facebook en weer terug naar m’n to do-list.

waaaaar is mijn motivatie??

Vroeg mijzelf af, niet in m’n mindset in ieder geval want er kwamen bijzonder weinig motiverende gedachten in mij op.

Natuurlijk was ik wel gewoon aan het werk en kwamen er dingen uit m’n handen maar ik miste een beetje de drive, de energie. Voor mezelf besloot ik dat het een januari-dipje was, dus ja… nu is het februari dus daaahaag januari-dip.

Gaat dat zomaar? ( i hope so! )

En tot nu toe eigenlijk wel, ik kocht wat vitamine D pillen, ging weer hardlopen én gaf mezelf een flinke (figuurlijke) schop onder m’n kont. Want ik heb tenslotte doelstellingen gemaakt die ik vóór 1 april wil afwerken.

en ik moet zeggen, ik voel me behoorlijk energiek*

*ik schrijf deze blog nadat ik het klokje rond in de bakkerij heb doorgebracht én ik geniet er nog van ook!

Laat ik even wat uitweiden over hoe mijn jaar globaal is ingedeeld. Het kan geen kwaad denk ik om daar bij stil te staan, of je nu ondernemer bent of niet, er zal er misschien altijd wel een bepaalde structuur in het jaar zitten. Het geeft mij veel rust om mijn jaar in stukken te delen, en doelen te kiezen die passen bij de periode.

elke periode in het jaar vraagt een andere aanpak

Januari – maart lets try something new! Aan slag met nieuwe ideeën, producten en projecten. Maar ook minder leuke klusjes die een tijdje zijn blijven liggen. In deze periode moeten alle dingen die ik dit jaar wil bereiken/aanpakken in de verf staan, de rest van het jaar is er namelijk geen tijd om rustig ideeën uit te werken.

April – juni lets celebrate in deze maanden vallen veel Feestdagen. Dit betekent in de praktijk vaak hard meehelpen in de productie om al het lekkers bij onze klanten te krijgen.

Juli – september lets take a break althans de rest van Nederland. Voor ons is dit eigenlijk de drukste tijd van het jaar, veel van onze vaste medewerkers zijn met vakantie dus er moet vaak worden bijgesprongen. Oh ja en natuurlijk ga ik zelf ook nog op vakantie! Is het heel erg dat wij altijd blij zijn met een regenachtige zomer in Zeeland? Als het niet zulk mooi weer is gaan alle toeristen namelijk de stad in en kopen onze heerlijke producten om er zelf maar een feestje van te maken.

Oktober – December lets welcome the winter deze periode start altijd met het omgooien van het assortiment van zomer naar winter. Heerlijk vind ik dat altijd weer. Als het eenmaal oktober is, verlang ik naar de gezellige avondjes, kaarsjes, speculaas en thee (heel veel thee, maar dat is niet alleen dan 😉 ). Nu vind ik de winter nog leuk…

Nog een paar weken te gaan om mijn lijstje af te werken, lets do it!

Ik ben heel benieuwd of dit herkenbaar is, voel je vrij een mailtje te doen.

Liefs,

Elsbeth

 

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille