Koolhydraatarm ontbijt met brood, avocado en zalm

Koolhydraatarm ontbijt met brood

De vakantie is weer voorbij en het gewone leven is weer begonnen.

Voor mij gaat vakantie eigenlijk wel een beetje samen met lekker eten. Daarom is het nu weer tijd om wat extra aandacht aan mijn gezondheid te besteden. Buitenom meer sporten staat gezonder eten ook weer op het programma. Af en toe probeer ik dus een dagje minder koolhydraten binnen te krijgen. Gelukkig hoef ik brood niet gelijk helemaal uit mijn eetpatroon te schrappen, want uit eigen bakkerij komt ook een heerlijk koolhydraatarm broodje! Ook opzoek naar inspiratie voor een koolhydraatarm ontbijt met brood? Ik deel met alle plezier een overheerlijk recept!

Ontbijten

De dag begint natuurlijk met een ontbijt, en dit is voor mij erg belangrijk. Zonder ontbijt komt de dag niet lekker op gang. Daartegenover staat dat het niet te veel tijd mag kosten. Dit ontbijtje is in principe erg snel en gemakkelijk te maken, maar geeft toch iets extra’s. De zalm en avocado zorgen voor extra energie, zodat het een echte kickstart is en je er een hele ochtend tegenaan kunt!

 Koolhydraatarm brood

Alhoewel brood en koolhydraatarm niet vaak in één zin gebruikt worden, is het dus toch mogelijk. In ons koolhydraatarme brood zit 50% minder koolhydraten dan in regulier brood. Toch een groot verschil dus! Het brood is toch goed vullend doordat het veel vezels bevat en er veel verschillende zaden en pitten aan zijn toegevoegd.

Koolhydraatarm brood
Koolhydraatarm brood

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

Bak je het koolhydraatarme brood lekker vers af, of rooster het als je nog een klein stukje over hebt. Prak ondertussen de avocado en snijd de appel fijn.

Laat je broodje een beetje afkoelen en beleg het met avocado, zalm, appeltjes, pompoenpitten en wat kiemgroenten.

Als je geen appel in huis hebt kun je ook komkommer of iets anders fris gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook voor de pompoenpitjes, in principe is alles met een bite lekker.

Koolhydraatarm ontbijt met brood met avocado en zalm
Koolhydraatarm ontbijt met brood,  avocado en zalm

 

Zo zie je maar, een koolhydraatarm ontbijt kan lekker, voedzaam en ook nog eens snel zijn. Eet smakelijk!

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille