Pizzabrood

Guilty pleasure – Pizzabrood

Pizza today, salad tomorrow

Af en toe mag je jezelf best wel eens een beetje verwennen, toch?  Dit gaat voor mij vaak samen met lekker eten en gezellige mensen. Niet veel gaat boven een gezellig avondje met vrienden. Als je niet al te lang in de keuken wilt staan, en toch iets lekkers wilt maken is dit pizzabrood super geschikt! Verder is dit broodje erg leuk om in wat kleinere puntjes te snijden en zo uit te delen. Wanneer je het in vieren snijdt, is het een goed vullende en overheerlijke maaltijd.

Vers pizzabrood

Als ik in de keuken sta, vind ik het altijd erg belangrijk dat zo veel mogelijk ingrediënten vers zijn. Dat is bij dit pizzabrood ook zeker het geval. En dat proef je terug! Alleen al het verschil tussen verse basilicum of uit een potje maakt zo een groot verschil! Daarnaast weet je wat je erin stopt, dus wil je een gezondere of andere versie, er zijn genoeg opties!

Wat heb je nodig?

  • zuurdesembrood haver, afgebakken
  • 1 pakje Heinz frito
  • 1 bol mozzarella
  • Salami
  • Hamblokjes
  • Ui
  • 1 paprika
  • Geraspte kaas
  • Basilicum

Hoe maak je het?

Snijd het kapje van het brood en hol het met je vingers uit.

Hierna kan het vullen beginnen. Begin met een laagje van de tomatensaus. Trek de mozzarella uit elkaar en leg hiervan een laag in het brood. Beleg vervolgens verder met salami, uienringen, hamblokjes, paprika en wat blaadjes basilicum. Strooi over dit geheel een lekkere laag geraspte kaas. Als je van verschillende ingrediënten nog wat over hebt, kun je hier gerust nog laagje van in het brood leggen. Top het daarna wel weer af met geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 175˚C en doe de bol in de oven bak hem voor ongeveer 20 minuten. Totdat de kaas lekker gesmolten is.

Laat het pizzabrood even afkoelen en snijd hem hierna in punten.

Pizzabrood  Pizzabrood

Eet smakelijk en geniet!

Pizzabrood
Het pizzabrood is klaar, genieten maar!
Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille