Granola ontbijt met appel, Bake it Yourself

Granola ontbijt met appel

Soms wil je net even een klein beetje éxtra….

En dat kleine beetje kan je zelf super makkelijk maken met Granola, Soja yoghurt en een appel!

Ochtenden

De een heeft er een verschrikkelijke hekel aan, de ander houdt ervan. Bij die tweede categorie hoor ik! Vroeg opstaan en dan heerlijk rustig wakker worden voordat ik naar de bakkerij vertrek. Het is dan ook niet voor niets dat mijn wekker iedere morgen om 06.00 uur staat. Hoewel, in vergelijking met de bakkers is dit natuurlijk uitslapen!

Als ik dan ook echt daadwerkelijk overal de tijd voor neem, kan een goed ontbijtje daarbij natuurlijk niet ontbreken. Van een pannenkoek tot een smoothie het ontbijt maakt mijn dag.

Granola ontbijt met appel

Een persoonlijk ontbijt favorietje van mij is toch wel dit granola ontbijt met appel. Het is super simpel en vooral heel erg lekker!

Het enige wat je in de basis nodig hebt is granola, Soja yoghurt en een appel.

Hoe maak je het?

Zorg als eerst dat je je granola klaar gemaakt hebt zoals je dat zelf lekker vindt. Ik maakte hem hier heel naturel maar je kunt ‘m natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt! Voeg er tijdens het bakken eens honing, kokosolie en wat noten aan toe (hazelnoten en kokosflakes zijn mijn favoriet). En wanneer de granola gebakken is, kun je er nog allerlei gedroogde vruchtjes aan toevoegen zoals rozijnen, gedroogde cranberry’s, stukjes gedroogde vijg of dadels.

Haal het klokhuis uit de appel en warm het appeltje op in de magnetron. Doe dit in fasen van 1 minuut per keer. Zo kun je elke keer checken of je appeltje al goed warm en zacht is. Let op: hij wordt erg heet! Als de appel lekker zacht is en een klein beetje afgekoeld vul je hem met de soja yoghurt en top hem af met je eigen gemaakte granola.

Super simpel!

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille