Zomerse salade met zalm, zuurdesembrood en avocado

Diner to-go – Zomerse salade voor een mooie zomeravond

Wat een weertje hè?

Het hele warme weer kon natuurlijk niet voor altijd blijven aanhouden. Maar toch heb ik er volop van genoten! Heerlijk ’s avonds nog even genieten van de mooie zomeravonden met een zomerse salade.

Zeeland

Wanneer het weer zo aantrekt als de afgelopen tijd, vind ik het heerlijk om in Zeeland te wonen en is het geen straf dat mijn vakantie nog niet begonnen is. Je maakt hier gewoon je eigen vakantie! Als ik de deur van de bakkerij achter me dichttrek en het zonnetje schijnt, is de keuze reuze. Een avond doorbrengen op het strand, lekker een avondje in de tuin of nog even snel zwemmen. Het liefst wil ik dan zo lang mogelijk van het weer genieten, dus even snel een salade maken en dan erop uit! Deze week maakte ik deze overheerlijke salade. Het voordeel van deze salade is dat je ‘m binnen tien minuten gemaakt hebt, dus snel de zon in kan.

Tip: Stop alles in een mason jar, super handig voor onderweg en het ziet er ook nog eens super lekker uit!

REcept!

Heb je hiervan nou ook meteen zin gekregen in zo een lekkere zomerse salade? Ik deel het recept graag met je! Uiteraard zit er een heerlijk broodje uit de shop in verwerkt. Deze keer koos ik voor een heerlijk zuurdesembrood olijf. Dit broodje geeft extra smaak doordat er olijfjes zijn toegevoegd, en ook geeft het een extra zomers gevoel!

Zuurdesembrood olijf, heerlijk in een zomerse salade
Zuurdesembrood olijf, heerlijk in een zomerse salade
Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 • 150 gram rucola
 • halve komkommer
 • 1 avocado
 • 8 zongedroogde tomaatjes
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 zuurdesembrood olijf
 • citroen
 • olijfolie
 • 1 theelepel gedroogde dille
 • zout en peper
 • 2 mason jars
Hoe maak je deze zomerse salade?

Bak allereerst het zuurdesembrood. In de tussentijd heb kun je precies de salade maken.

Verdeel de rucola over de potten. Snijd vervolgens de komkommer, avocado, zongedroogde tomaatjes en de gerookte zalm in stukjes en verdeel het ook over de potten.

Laat het brood even afkoelen en snijd het in stukken.

Maak de dressing van olijfolie, het sap van een halve citroen, dille en naar smaak zout en peper. Wanneer je deze salade niet meteen opeet kun je de dressing in een klein bakje meenemen, zo blijft de salade lekker fris en wordt de rucola niet slap.

 

Tip: nog een stukje olijfbrood over van gister? Snijd het in stukken voordat je het in de oven doet, samen met een beetje olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder. Laat de stukjes brood even krokant worden in de oven en je hebt heerlijke croutons!

Zomerse salade met zalm, zuurdesembrood en avocado
Zomerse salade met zalm, zuurdesembrood en avocado

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille