Zuurdesembrood online bestellen, broodpudding recept

Tips om voedselverspilling te voorkomen – met een broodpudding recept

Voedselverspilling is hier in de bakkerij een hot-topic. Maar ook de klant gaat het steeds belangrijker vinden! Wat doen wij nu eigenlijk aan voedselverspilling? En hoe kan jij hier (met een overheerlijk broodpudding recept) ook een beetje aan bijdragen?

In de bakkerij

Door de jarenlange ervaring van de voorgaande generaties Voordijk bakkers kan er hier in de bakkerij een goede inschatting worden gemaakt van wat er van dag tot dag in de winkels verkocht wordt. Natuurlijk kan niet alles tot op het brood precies gepland worden… Daarom gaat het brood dat over is naar instanties als de voedselbank en de dak- en thuislozenopvang. Daarnaast is de bakkerij aangesloten bij Too Good To Go, een app waar klanten een voucher kunnen bestellen voor wat overgebleven brood.

Zo worden heel wat lekkere broodjes gered!

Zelf een stukje brood over?

In de FAQ hier op de Besteldesembrood.nl site zijn al wat tips gegeven. Super gemakkelijk om zo een klein beetje bij te dragen aan een beter milieu. Natuurlijk is het ook voordelig voor jou, wat zeg nou zelf, iedere dag een verse boterham, dat wilt toch iedereen? Bijvoorbeeld door:

  • Een brood in twee of drie stukken te snijden en per portie afbakken. De stukken die je niet direct opeet kun je invriezen.
  • Je broodje in te pakken in een Bee’s wrap. Dit gewaxte papier houdt je broodje lekker vers!
  • Er een overheerlijke broodpudding van te maken!

 

Broodpudding recept

Nét nog een stukje brood over? En zin om er iets lekkers van te maken? Maak eens deze super lekkere en simpele broodpudding recept! Perfect voor een zondags ontbijtje!

Wat heb je nodig voor twee puddinkjes?

  • Restje brood (ongeveer 2 sneetjes)
  • 200 milliliter melk
  • 2 eieren, goed geklutst
  • 3 eetlepels kaneelsuiker
  • Poedersuiker

Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. Roer de melk, eieren en kaneelsuiker goed door in een kom. Snijd vervolgens het brood in blokjes. Haal de stukjes brood door het mengsel in de kom en laat even intrekken. Giet het broodmengsel in kleine bakjes of in een ovenschaal en zet ze voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Laat de broodpudding als ze gaar zijn eventjes afkoelen en strooi er wat poedersuiker overheen.

Smullen maar!

 

Tip:

Met deze broodpudding kun je eindeloos variëren… Voeg eens wat rozijntjes, stukjes chocolade, appel of peer toe! Ook kun je hem goed als dessert eten met een bolletje ijs erbij.

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille