Elsbeth Voordijk

My bakerylife #1

Mijn eerste persoonlijke blog!

Allereerst wat super leuk dat je dit leest. Vanaf vandaag ga ik elke week een blog posten over mijn week. Mensen vragen vaak aan me wat ik nu precies allemaal doe tijdens mijn werk. En stiekem weet ik nooit zo goed wat ik op die vraag moet antwoorden. Vaak kom ik niet verder dan “Tjah, ik doe een beetje vanalles wat…” of “ik ben in de bakkerij het manusje van alles”. Ik neem jullie dus graag mee in mijn bakerylife. Ook via mijn socialmedia kanalen houd ik jullie graag op de hoogte, check dus @bakeityourself_bdb op instagram of besteldesembrood.nl op Facebook.

Bakerylife?

www.besteldesembrood.nl is een onderdeel van Bakkerij Den Soeten Inval. Een ambachtelijke bakkerij in Zeeland die ik samen met mijn ouders run. Mijn hele leven breng dus al door tussen de broden, gebakjes en koeken. En ik kan me geen beter leven wensen. Sinds anderhalf jaar ben ik full-time in de bakkerij aan de slag gegaan. Omdat ik geen bakker van beroep ben werk ik niet dagelijks in de productie.

Dus ja wat doe ik dan zoal….?

Op deze vraag wil ik in mijn blogs een antwoord geven. Elke dinsdagmorgen post ik een nieuwe blog over mijn bakerylife.

Na een rustige zondag begon mijn werkweek op maandagmorgen, 7.00

Omdat ik mijn bed niet uit kon komen (6.30 stond ik pas op!!) werd het een ontbijtje in de bakkerij wat bestond uit een eierkoek en wat tompouce randjes. Hier baalde ik eigenlijk wel van want met de start van het nieuwe jaar had ik mij voorgenomen s’morgens altijd thuis GOED en GEZOND te ontbijten. Als ik het ontbijt oversla en met honger naar de bakkerij ga, eet ik veel te veel ongezonde dingen. Verder heb ik maandag een lekkere productieve dag gehad. Mijn concentratieboog is niet zo heel erg lang dus ik houd heel erg van de afwisseling tussen kantoorwerk en bakkerijwerk op een dag.

Nadat ik alle bestellingen voor de dag klaargezet en klaargemaakt heb, ga ik naar boven om te werken aan de nieuwsbrief. Elke week stuur ik een nieuwsbrief naar onze klanten met daarin lekkere producten, nieuwtjes en de aanbiedingen van die week. Dit mag ik echt niet overslaan want als ik maandag de nieuwsbrief niet verstuurd heb ontvang ik mailtjes waar die nu toch blijft. Erg uniek als je het mij vraagt want ik kan me niet herinneren dat ik ooit een mail van een bedrijf heb GEMIST. Vaak ben ik ze zelf liever kwijt dan rijk. Maar doordat de mensen die mijn nieuwsbrief ontvangen, mij ook persoonlijk kennen en het leuk vinden om te lezen wat de laatste ontwikkelingen in de bakkerij zijn. Aan het schrijven van de nieuwsbrief ben ik ongeveer een half uurtje kwijt. Aansluitend plan ik ook de Facebookposts in voor de komende week op onze bedrijfspagina’s (https://www.facebook.com/Bakkerij-Den-Soeten-Inval-2350878198) en (https://www.facebook.com/desmaakvantoen/).

In totaal hebben we vier bakkerswinkels, twee in Goes, Middelburg en Zierikzee.

De winkels in Middelburg en Zierikzee zijn op maandag altijd gesloten dus op dinsdag moet daar altijd aardig wat nieuwe voorraad naar toe. Hier hoef ik eigenlijk niet naar om te kijken omdat iedereen zijn/haar werk weet en alles optijd klaargezet wordt. Maar toch vind ik het altijd fijn dat óf mijn vader óf ik een oogje in het zeil houdt of dat er niets vergeten wordt. Want in principe rijden we maar één keer op een dag naar de winkels in Zierikzee en Middelburg.

Vandaag hoefde mijn vader niet op een andere plek in de bakkerij te werken dus kon hij het logistieke gebeuren in de gaten houden. Ik mocht dus een dagje uitslapen.

En startte mijn dag om 8.30

Gelukkig vandaag wel goed ontbeten dus kon ik de verleidingen aardig weerstaan.

Ik maakte vandaag mijn content planning voor februari. En er zit veel leuks aan te komen dus stay tuned!

De roze koek

Maar als we dan aan de slag gaan om een recept te ontwikkelen voor de LEKKERSTE roze koek van Nederland móet ik natuurlijk wel even proeven. Oh en hij was heerlijk!

Wat trouwens wel leuk is om te vermelden, voor bijna ALLES wat wij in onze bakkerij maken hebben we een uniek recept wat mijn vader zelf ontwikkeld heeft. Want alleen met de ALLERBESTE kwaliteit kun je jezelf als ambachtelijke bakker onderscheiden. En op onze kwaliteit ben mega trots.

Nationale pindakaasdag

Al een hele tijd volg ik de jongens van de Pindakaaswinkel. En ik vind het zo gaaf wat zij doen met hun product dat ik graag de pindakaas in onze bakkerswinkels wilde gaan verkopen. Tot die tijd had ik de pindakaas nog nooit geproefd maar vond vooral hun concept heel gaaf.

Toen vorige week de potten binnen kwamen kon ik eindelijk proeven, heerlijk! Oh ja dat is ook iets waar ik mee bezig houdt, het introduceren van nieuwe producten. Dat begint met het zoeken van een product of recept (want het liefst maken we alles zelf), een informatie papier maken voor de winkels met alle gegevens, het een mooie plek geven in de winkels, zorgen dat het op tijd wordt bijbesteld of gemaakt in onze eigen bakkerij. Nu is het met bestelartikelen vrij makkelijk, wanneer het op is, bestel ik nieuwe. Maar als onze bakkers een nieuw product moeten maken heeft dat wat meer voeten in de aarde, zij moeten er namelijk ook in gaan geloven en het in hun programma passen. En dat vaak een hele uitdaging! 

 

Eén van de vele voordelen aan Zeeland is natuurlijk de Zee

Al woon ik zelf helaas niet zo super dicht bij de zee. Maar dat neemt niet weg dat ik graag in de auto stap en richting het strand rij. Omdat Zeeland in de zomermaanden volstroomt moet toeristen vind je veel horecagelegenheden in onze provincie. Eén van de leukste dingen aan mijn werk vind ik het inspireren van horecaondernemers met onze broden. Nu we verhuist zijn en dus meer opslagcapaciteit hebben kunnen we ook meer klantspecifieke producten maken. En dat is gewoon super tof!

Ik wens jullie allemaal een fijne week!

Liefs,

Elsbeth

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille