Zuurdesembrood online bestellen, papaya

Broodbeleg inspiratie

Doe eens gek!

Een boterham met pindakaas is alom bekend. Ook in combinatie met hagelslag. Af en toe is het weer eens zo ver, en wil graag allerlei nieuwe dingen proberen. Het mag natuurlijk niet te moeilijk te maken zijn, want dan zit éven lunchen er niet meer bij.  Ik hou zelf heel erg van de combinatie tussen zoet en hartig, dus ik kon het niet laten om er twee hiervan te maken. Wees niet verbaast, het is écht lekker! Ik deel graag met jullie wat broodbeleg inspiratie!

Zuurdesem broodje spelt muesli met…

Om maar meteen te beginnen met een combinatie van zoet en hartig heb ik een zoet spelt muesli broodje gebruikt. Belegd met alleen geitenkaas heb je al een heerlijk combinatie maar om het helemaal af te maken, en omdat het goed in het seizoen past zitten er op dit broodje ook nog heerlijk zoete bramen. Een blaadje munt erbij maakt het geheel net een stukje frisser.

Zuurdesembrood online bestellen, spelt muesli broodje, broodbeleg inspiratie
Zuurdesem broodje spelt muesli met geitenkaas en en bramen
Zuurdesembrood papaya met…

Het papaya broodje is op zichzelf staand al een heerlijk zoet broodje. Wanneer je dit combineert met de frisse maar ook stevige Mon Chou krijgt het brood al een heel andere twist. Vervolgens belegde ik het met partjes sinaasappel. Voor het winterse gevoel strooide ik er een beetje kaneel over, en maakte het af met een klein beetje rozemarijn.

Zuurdesembrood online bestellen, papaya, broodbeleg inspiratie
Zuurdesembrood papaya met Mon Chou, sinaasappel en kaneel
Zuurdesembrood gegrilde groenten met…

Dit broodje is vooral heel geschikt als onderdeel van een uitgebreide lunch voor veel bezoek. Snijd Hiervoor een gegrilde groente brood in stukjes. Ik sneed hem eerst in de lengte door de helft, om het wat kleinere stukjes te maken die gemakkelijker eten. Daarna maakte ik de andere ingrediënten klaar om het broodje te beleggen. De peer, ham en de brie in plakjes. Nu is het alleen nog een kwestie van mooi serveren en je hebt heerlijke stukjes brood om uit te delen.

Zuurdesembrood online bestellen, gegrilde groenten, broodbeleg inspiratie
Gegrilde groenten zuurdesembrood met peer ham en brie.

 

Ik heb van deze broodjes genoten! Hopelijk haal je hier genoeg broodbeleg inspiratie uit om er net zo van te genieten als mij.

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille