Broccolisoep van Janna Kamphof

deze week weer een super lekker recept op de bake it yourself blog

Een paar weken terug vroeg ik verschillende foodbloggers aan de slag te gaan met ons brood. En vandaag wil ik graag weer een lekker receptje met jullie delen. Bij dit recept gebruik je het zuurdesembrood niet echt in het recept maar ik vond de soep zó goed klinken dat ik hem toch echt met jullie wilde delen!

En wat is er nu lekkerder dan een goede soep met vers brood? Bestel nu jouw favoriete zuurdesembroden op https://www.besteldesembrood.nl/product/stel-zelf-samen/

Ik stuurde Janna het WALNOOT zuurdesemstokbrood, GEGRILDE GROENTEN zuurdesembrood en OLIJF zuurdesembrood. Lees maar wat ze er van vond:

“Op de website vind je heel veel verschillende soorten brood, zowel naturel als zoet en hartig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donker stokbrood met walnoten? Of een zuurdesembrood met gegrilde groenten en kaas? Of mijn persoonlijke favoriet: het ronde olijvenbrood! Voor 15,95 stel je zelf een box van vier broden samen. Leuk en handig voor een bijzondere avond met vrienden of familie. Voor dat geld heb je een doos vol heerlijke broden.”

Hier vind je het recept voor de soep van Janna:

RECEPT BROCCOLISOEP

voor 6 personen

Fruit twee grote uien aan in een koekenpan en gooi ze in een diepe pan. Snijd een kilo aardappelen in blokjes en bak ze ook kort aan. Gooi ze bij de uien. Snijd twee struiken broccoli in kleine stukjes en doe ze bij de andere groenten. Doe hier een (groente)bouillonblokje en voldoende water bij. Kook de groenten vijftien minuten en doe er dan een prei in ringen gesneden, twee teentjes knoflook en een handje diepvriesdoperwtjes bij. Kook de soep nog vijf minuten en mix dan met een staafmixer. Voeg eventueel meer water toe als het te dik wordt. Roer er dan een snufje peper en zout door. Serveer met een flinke klodder crème fraîche of zure room.

Deze soep is perfect om restjes groente op te maken. Alle groene groenten passen er goed bij en ook een restje bloemkool kan er prima in. Deze soep kan echt niet mislukken.

 

Janna heeft op haar blog nog veel meer leuke recepten staan, neem dus vooral even een kijkje op: http://www.jannakamphof.nl/

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille