Borreltijd recept met zuurdesembrood

BORRELTIJD RECEPT – Heerlijk borrelbrood gemaakt door DRNKN.nl

Ben jij op zoek naar een origineel Borreltijd recept met zuurdesembrood?

Dan is dit borrelbrood van zuurdesem écht iets voor jou!

Dit is wat Kylie van DRNKN.nl schreef over ons brood, zo leuk!

We kennen natuurlijk allemaal het borrelbrood waarbij je een volledig brood insnijdt (ruitjes) daar kaas, knoflook, kruiden en ga zo maar door tussen stopt en dat vervolgens in de oven heerlijk laat bakken. Zodra het op tafel staat kan iedereen dan lekker plukken! Super leuk en lekker, maar het recept van vandaag is iets traditioneler, met een minder traditioneel brood: een vijg zuurdesembrood van besteldesembrood.nl zij hebben onwijs veel mooie broden online staan die je kunt bestellen. Altijd heerlijk vers, doordat je ze thuis alleen nog maar hoeft af te bakken! Je hebt dus gewoon altijd warm vers brood in huis. Ja, inclusief geur!

Alleen al na het lezen van deze intro liep het water mij al in de mond. Ik ben dus erg benieuwd naar het recept wat ze bij ons brood heeft bedacht.

vijg zuurdesem borrelbrood

Nadat het brood is afgebakken kun je daadwerkelijk aan de slag met je borrelhap. Kylie maakte niet één maar twee borrelhapjes met dezelfde ingrediënten, namelijk; brie, vijgen en balsamico.

Snijd het brood in sneetjes en daarna nogmaals in twee of drie, zo heb je het perfecte formaat borrelhap. De helft van de sneetjes bestrijk je met citroenolie en bak je kort aan één kant in een pan. De andere helft beleg je met brie en leg je kort terug in de over, totdat de brie zacht wordt.

Zodra de brie licht gesmolten is, haal je deze uit de oven. Leg de sneetjes op een plank en top af met wat verse vijgen en een takje munt.
Zijn de sneetjes uit je pan aan één kant mooi gekleurd? Haal deze dan uit de pan en leg er een plakje brie op, samen met verse vijg en munt. Drizzle er wat balsamico overheen, zodat er een mooie balans ontstaat tussen zoet, zuur en romig.

Eet smakelijk!

Check de blog van Kylie voor nog meer leuke artikelen én recepten. http://www.drnkn.nl/.

 

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille