Barbecue dessert met nectarine en maple syrup

Zomerzoet barbecue dessert met nectarine

Barbecue…

Het is een echt een zomer ding. Eerder schreef ik al over barbecue en stokbrood en dat deze twee onlosmakelijk verbonden zijn. Daarnaast wordt er bij een barbecue voornamelijk vlees gegeten. Nu ben ik zelf niet zo een liefhebber van vlees en eet ik dus veel stokbrood. Op zoek naar andere alternatieven voor vlees bij een barbecue? Hieronder staan verschillende tips, en sluit ik af met een overheerlijk barbecue dessert met nectarine!

Groente

Als je tijdens het barbecueën je vitamines een beetje mist, kun je ook heel goed groentes op de barbecue leggen! Mijn favoriet is een rode puntpaprika. Je hoeft hem maar op de barbecue te leggen, hem helemaal zwart te laten blakeren en je kunt het velletje er dan gemakkelijk afhalen. De gegrilde paprika krijgt dan een heerlijk zoete smaak.

Een andere groente die lekker is als hij van de barbecue komt is de courgette. Snijd hem in lange, dunne plakken en leg deze in een badje van olijfolie, peper, zout en knoflook. Als je de courgette plakken dan op de barbecue legt krijgen ze van die mooie grillrandjes. Als je die ziet verschijnen zijn ze goed, en zijn ze lekker smaakvol door het olijfoliebadje.

Dessert

Bij een barbecue denk je niet meteen aan een toetje. Toch kan dit heel goed gecombineerd worden! Dit barbecue dessert met nectarine is het overheerlijke bewijs. Lekker zoet, maar toch is er geen suiker aan toegevoegd.

Barbecue dessert met nectarine en maple syrup
Barbecue dessert met nectarine en maple syrup

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 

Hoe maak je het?

Rooster het brood op de barbecue. Ontpit ondertussen de nectarines en snijd ze eventueel in plakjes. Mix wat maple syrup met vanille extract en limoensap en besprenkel de nectarines hiermee waarna je ze op de barbecure legt om te roosteren.

Meng vervolgens de roomkaas met wat maple syrup en vanille extract.

Besmeer de geroosterde sneetjes brood lekker royaal met het roomkaasmengsel en leg hierop de warme nectarines.
Als je een extra zoet toetje wilt kun je er nog wat maple syrup overheen druppelen.

Geen maple syrup in huis? Je kunt dit recept ook prima maken met honing!

 

Eet smakelijk!

Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille