Vragen over besteldesembrood.nl? Wellicht wordt jouw vraag al genoemd in onze meest gestelde vragen. Niet het antwoord op jouw vraag gevonden? Neem dan contact met ons op.

Wat is zuurdesembrood?

Zuurdesembrood kom je ook wel tegen onder benamingen als: desembrood of natuurdesembrood. Dit zijn drie verschillende namen voor eenzelfde product. Bij besteldesembrood.nl gebruiken wij de naam ‘zuurdesem’. Ondanks dat de naam 'zuurdesem' doet vermoeden dat het brood zuur is, is dit niet het geval. Het is wél PUUR en vol SMAAK. Zuurdesembrood leent zijn naam aan belangrijkste ingrediënt van brood, namelijk het rijsmiddel. In de klassieke, Hollandse busbroden wordt gebruik gemaakt van bakkersgist, dit rijsmiddel bevat ‘super’ gisten die het brood in een paar uur tijd kunnen laten rijzen tot een heerlijk luchtig brood. Desem is een natuurlijk rijsmiddel wat bestaat uit gisten die zichzelf gevormd hebben in een mengsel van bloem, water en suiker. Doordat deze gisten niet zijn geselecteerd op hun ‘rijskracht’ duurt het proces een stuk langer wat de smaak ten goede komt.

Waar wordt het desembrood gebakken?

De desembroden van besteldesembrood.nl worden gebakken en gemaakt in een bakkerij in Goes. Bakker Hans Voordijk bakt daar met grote zorg de lekkerste desembroden voor zijn winkels in Goes, Middelburg en Zierikzee. Via besteldesembrood.nl zijn de desembroden van Hans door heel Nederland verkrijgbaar.

Kan ik eens kijken hoe de desembroden gemaakt worden?

Dit kan zeker! Op afspraak ben je van harte welkom in onze bakkerij om te zien hoe onze bakkers de lekkerste desembroden maken. Voor een bezoek vragen we je contact met ons op te nemen via klantenserive@besteldesembrood.nl. Hopelijk tot ziens in onze bakkerij! Houdt ook onze social media kanalen in de gaten voor leuke kijkjes achter de schermen van besteldesembrood.nl.

Is er werk voor mij bij besteldesembrood.nl?

Onze openstaande vacatures kun je hier vinden. Staat er geen vacature die bij je je past laat ons dan even in een kort emailbericht weten waarom we niet zonder jou kunnen. Mailen kan naar support@besteldesembrood.nl.

Zijn de zuurdesembroden geschikt voor vegetariërs en veganisten?

In ons PIKANT stokbrood verwerken we kaas, dit brood bevat vanzelfsprekend dus wel dierlijke producten. Met uitzondering van dit pikante stokbrood zijn alle broden geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Welke allergenen zitten er in de zuurdesembroden van besteldesembrood.nl?

In de omschrijvingen van de broden in onze SHOP vindt je alle ingrediënten van het brood én de allergenen. Heb je hier specifieke vragen over neem dan contact met ons op via mail of telefoon.

Hoelang kan ik de zuurdesembroden van besteldesembrood.nl bewaren?

De desembroden kunnen in een gesloten verpakking bewaard blijven tot de THT datum zoals deze vermeld is op de zak. Dit zal liggen tussen de 2 en 8 weken. Mocht je het brood langer willen bewaren dan kun je het diepgevroren tot 3 weken NA de THT datum bewaren.

Bevatten de speltproducten van besteldesembrood.nl tarwe?

Nee, de speltproducten zijn gemaakt van 100% speltbloem of meel.

Een heel brood is te veel voor mij, hoe kan ik het beste portioneren?

Is een heel brood in één keer te veel en wil je toch steeds vers brood hebben? Dan is ons advies om het brood direct uit de zak in twee of drie delen te snijden en de delen die je niet direct op wilt eten in te vriezen. Zo kun je dus bijvoorbeeld elke dag een portie vers brood afbakken. TIP: bak het brood nog bevroren af en laat het vervolgens een minuutje of 5 afkoelen.

Ik heb nog wat brood over, hoe kan ik dat het beste bewaren?

Krijg je het brood niet in één keer op dan raden wij aan het brood in een papieren of plastic zak te bewaren in de brooddoos. De keuze voor papier en plastic hangt af van wat jij het lekkerst vind, ons advies is beide even te proberen. Wat wel belangrijk is dat je het brood in zijn geheel bewaard dus niet als losse boterhammen, dit voorkomt dat het brood uitdroogt. Wanneer je het brood in papier bewaard blijft de korst lekker knapperig maar kan de binnenkant iets uitdrogen. Bewaren in plastic heeft als voordeel dat de binnenkant lekker zacht blijft maar dat de korst weer iets taaier wordt.

Kan ik de zuurdesembroden van besteldesembrood.nl cadeau doen?

Dit kan zeker, wij vinden zuurdesembrood als cadeau zelfs een heel goed idee! Met een lekker en goed brood kun je iedereen blij maken namelijk. We hebben een aantal cadeauopties voor je:
  1. Zelf selecteren – kies zelf de broden in de bestel desem shop en voer vervolgens bij het bestellen een alternatief bezorgadres in. Wij zorgen dan dat de zuurdesembroden bij de juiste persoon terecht komt. Om het helemaal af te maken kun je een persoonlijk berichtje voor de ontvanger achterlaten. Wij schrijven dit berichtje op een mooi kaartje en doen het in de doos.
  2. Onze selecties - Wist je dat wij selecties hebben gemaakt van onze favorieten? Deze selecties bestaan uit een aantal lekkere broden én andere smakelijke producten. Kijk HIER voor onze selecties.
  3. Cadeaubon – Natuurlijk kun je het feestvarken ook zelf laten kiezen welke zuurdesembroden hij of zij wil. Kijk hier voor de cadeaubon opties van besteldesembrood.nl

Kan ik het brood na afbakken nog in de diepvries bewaren?

Ja dit kan! Om het brood weer lekker vers te laten zijn moet je het direct uit de diepvries weer even 4 minuutjes op 200C bakken. Nadat je het brood voor de tweede keer hebt afgebakken wordt het vrij snel droog, eet het dus diezelfde dag nog op.

Met hoeveel personen kan ik van een zuurdesembrood eten?

Dit hangt er natuurlijk helemaal van af hoeveel honger jij en je gasten hebben, maar wij houden vaak aan dat één brood voldoende is voor 3 personen. Je kunt uit elk brood tussen de 6 en de 12 boterhammen snijden, afhankelijk van het formaat.

Past brood in een gezond voedingspatroon?

Brood behoort tot de basisvoedingsmiddelen. Het Voedingscentrum heeft voor het samenstellen van een gezonde voeding de Schijf van Vijf ontwikkeld. Het dient als hulpmiddel dat ons in staat stelt in één oogopslag te kunnen zien wat we het best kunnen eten. Brood - vooral volkoren en bruin - heeft een vooraanstaande plaats in één van deze vakken. Dit vak omvat naast brood ook ontbijtgranen, aardappelen en graanproducten zoals rijst, pasta, quinoa en couscous. Deze voedingsmiddelen leveren relatief weinig calorieën en helpen je om onmisbare voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, B-vitamines en ijzer.

Wat is bakkerszout?

Toen een aantal jaren geleden bleek dat de consument onvoldoende jodium binnenkreeg. Heeft de overheid besloten het gebruik van jodium verreikt zout te verplichten in bakkersproducten omdat de Nederlandse consument hier veel gebruik van maakt. Het is dan ook verplicht dit zout te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld zeezout. Zout is erg belangrijk voor de smaak van het brood. En het zorgt ervoor dat het brood vocht vasthoudt en daardoor minder snel uitdroogt. In het zout zit ook een antiklontermiddel (E535) zodat het zout niet gaat klonten, het heeft eigenlijk dezelfde werking als een paar rijstkorrels in het zoutpotje.

Wat is tarwemoutmeel?

Moutmeel vind je terug in de ‘donkere’ broodsoorten en geeft een heerlijke volle smaak aan de broden. Tarwemoutmeel is gemaakt van gekiemde tarwe- en gerstekorrels die vervolgens geroosterd worden. Het roosteren is een veilig procedé, te vergelijken met het branden van koffiebonen. Het is een natuurlijk proces. Moutmeel heeft vrijwel geen effect op de voedingswaarden van een brood.

Wat zijn gluten?

Gluten zijn een eiwit dat in een aantal granen voorkomt: in tarwe, spelt, gerst en rogge. Precies de graansoorten waar het meeste brood van gebakken wordt. De gluten in die granen maken het brood lekker luchtig. De laatste tijd lijkt het wel of gluten helemaal niet gezond zijn. Dat geldt maar voor een kleine groep mensen, waaronder die met coeliakie (1 à 2% van de bevolking). Dat is een serieuze immuunziekte waarbij elk klein spoortje gluten schade toebrengt aan de dunne darm. Dan is een levenslang glutenvrij dieet nodig. Naast deze groep mensen heeft een ander klein percentage last van tarweallergie (0,5- 1%). Deze mensen moeten alle producten met (een spoor van) tarwe vermijden. En ook spelt, want spelt is namelijk het zusje van (brood)tarwe. Roggebrood kan vaak wel zonder problemen worden gegeten.

Zit er suiker in brood?

Van nature zitten in de tarwekorrel suikers, in de vorm van koolhydraten. Koolhydraten bestaan uit zetmeel en suiker. Deze zijn noodzakelijk voor een gezond voedingspatroon want zij leveren de energie voor spieren en hersenen. http://www.voedingscentrum.nl/ Daarnaast heeft de desem ook energie nodig om in stand te blijven en de gassen te vormen die de luchtigheid geven aan het brood. Om de desem te voeden worden er aan de desemcultuur suikers toegevoegd zodat hij in leven blijft. In het eindproduct is er van deze suikers niets meer over omdat de desem alles heeft ‘opgegeten’. Voor de duidelijkheid, in onze recepturen wordt geen suiker toegevoegd aan het brood. Het gaat dus puur om de suiker die toegevoegd is aan de desem.

Is brood een dikmaker?

Brood is echt een basisproduct. Lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt het Voedingscentrum aan veel brood te eten: 6 à 7 sneetjes per dag voor volwassenen. Maar er zijn mensen die denken dat brood een dikmaker is. Bijvoorbeeld omdat het van graan wordt gemaakt en er dus veel koolhydraten in zuurdesembrood zitten. Maar brood heeft juist de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen. Brood bevat namelijk voedingsvezels en andere voedingsstoffen, terwijl het maar weinig vet bevat. Kies bij voorkeur voor de soorten met veel vezels, deze geven je een prettig, gevuld gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt. Ook zijn voedingsvezels goed voor je stoelgang. Volkoren-, bruin en meergranenbrood zijn dan ook een prima basis als je op je gewicht wilt letten.  

Hoelang duurt het voordat ik mijn zuurdesembroden thuisbezorgd krijg?

Besteldesembrood.nl verwerkt je bestelling op de dag dat je je bestelling geplaatst hebt. We verpakken jouw zuurdesembroden de dag erna en bieden ze aan de vervoerder aan. Je ontvangt het zuurdesembrood dus al binnen 2 werkdagen na het plaatsen van je bestelling!

Zitten er conserveringsmiddelen in het zuurdesembrood van besteldesembrood.nl?

Nee. Tijdens het verpakken wordt alle zuurstof uit de broodzak gezogen, dit wordt vervolgens vervangen door de gassen stikstof en koolstof. Deze gassen bevinden zich ook in de buitenlucht en beïnvloeden de kwaliteit en smaak van het brood niet. Maar door de afwezigheid van zuurstof kunnen schimmels niet overleven waardoor de zuurdesembroden langer goed blijven dan in een reguliere verpakking.
Logo Bestel Desembrood Winkelwagen gratisverzending veiligbetalen Medaille